U Zaprešiću, 14. 5. 2020. godine, nakon popuštanja epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom Covid-19, u prostorijama Veleučilišta Baltazar Zaprešić održan je prvi sastanak partnera projekta „Praksom do veće zapošljivosti – obrazovanje temeljeno na iskustvu“. Glavna koordinatorica projekta Petra Popek Biškupec pozdravila je prisutne i uvela prisutne u sadržaj projekta, a administrativna voditeljica projekta Lidija Đevoić iznijela je prezentaciju o projektu u kojoj je predstavila ciljeve i aktivnosti u projektu, objasnila neke administrativne procedure poput informacijskog sustava za praćenje mikropodataka i sl.

Sastanku su prisustvovali sudionici projekta nositelja/korisnika kao i predstavnica partnerske organizacije, odnosno Grada Zaprešića gđa. Jasminka Varupa Krajnik, voditeljica Odsjeka za investicije i fondove EU. Gđa Varupa Krajnik je prisutnima ukratko iznijela iskustva i preporuke kao voditelj odsjeka koji se bavi provedbom EU projekata te naglasila važnost dobre organizacije i nužnosti angažmana svih sudionika projekta kako bi on bio što uspješniji u samoj provedbi.

Na inicijalnom sastanku:

  • održana je prezentacija projekta,

  • dogovoren načina rada,

  • izvršena je raspodjela daljnjih zadataka i odgovornosti asistenata i koordinatora,

  • dogovoren način komunikacije između članova projektnog tima,

  • dogovorene su daljnje aktivnosti koje se planiraju intenzivirati nakon popuštanja epidemioloških mjera, a odnose se na organizaciju prvih radionica i postupak nabave roba i usluga kako je predviđeno proračunom i hodogramom.