Logo Veleučilište Baltazar Zaprešić

Tjedan karijera na Veleučilištu Baltazar Zaprešić

Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić, u sklopu projekta Praksom do veće zapošljivosti, održava se tjedan karijera od 28. veljače do 4. ožujka. Tijekom tjedna planirano je 40-ak gostujućih predavanja renomiranih stručnjaka i predstavljanja poslodavaca studentima Veleučilišta. Tjedan će biti svečano otvoren u ponedjeljak 28. veljače, a nakon toga će se u popodnevnim satima odvijati zanimljiva gostujuća predavanja uvaženih gostiju iz raznih hrvatskih i međunarodnih uspješnih tvrtki i organizacija. Tjedan karijera uključuje i osvježenja za sve sudionike kao i mogućnost direktnog upoznavanja studenata i potencijalnih poslodavaca.

0
dana
0
gostiju
0
predavanja

Ponedjeljak, 28.02.2022.

VRIJEME: 16:00-16:30
TEMA: Službena ceremonija otvaranja Tjedna karijera – predstavljanje projekta

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Ivan Vidiš
TEMA: Tržište rada i mjere aktivne politike zapošljavanjaTržište rada i mjere aktivne politike zapošljavanja

Ivan Vidiš stekao je titulu magistra politologije na sveučilištu Pompeu Fabra u Barceloni. Prije dolaska na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, tržištem rada bavio se kao savjetnik u Ministarstvu, ali i kroz rad u Europskoj komisiji.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Martina Vukašina
TEMA: EU fondovi – od ideje do realizacije na primjeru Zadarske županije

Martina Vukašina dio je tima Razvojne agencije Zadarske županije „Zadra Nova“ koja je ujedno i regionalni koordinator. Radi kao voditelj odjela sto uključuje poslove koordinacije pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Također, radi i na izradi županijske razvojne strategije (Plana razvoja Zadarske županije 2021. – 2027.). Od rujna 2020. godine postaje dio tima Algebre, gdje drži predavanja u sklopu certificiranog tečaja Voditelj priprema i provedbe EU projekta.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Miroslav Zrnčević
TEMA: Rimac Automobili

Miroslav Zrnčević je 2013. godine počeo raditi u Rimac Automobilima u marketingu, a od 2016. godine radi u odjelu za razvoj hiperautomobila. Autosportom se bavi već više od 20 godina, pet godina se polu profesionalno bavio driftom i bio prvak Hrvatske 2011. godine. Razvijao je prvi električni hiperautomobil na svijetu Rimac Concept_One, električni trkaći automobil za najpoznatiju brdsku utrku na svijetu, eTCR automobile, te prvi hiperautomobil s globalnom homologacijom, Rimac Neveru. Danas je glavni test i razvojni vozač tvrtke Bugatti Rimac.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Boris Filipović-Grčić
TEMA: Organizacija Sinjske alke

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Ivan Bota
TEMA: Mjere za zapošljavanje u područjima s razvojnim posebnostima, na primjeru hrvatskih otoka

Ivan Bota aktivan je u humanitarnim, vjerskim i nevladinim organizacijama, redoviti je darivatelj krvi te doktorand na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Po prelasku u državnu službu 2019. obnaša dužnost savjetnika ministra i bavi se temema regionalnog razvoja, a trenutno je načelnik sektora za praćenje i koordinaciju politike razvoja otoka i podršku regionalnoj i lokalnoj razini.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Tomica Madjerčić
TEMA: Primjena metodologije projektnog menadžmenta na primjeru projekata iz područja sporta

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Mišo Debeljak
TEMA: Primjeri dobre prakse projektnog menadžmenta Mefosa i mogućnosti razvoja karijere u visokom obrazovanju

Mišo Debeljak vodi i organizira rad Ureda za poslovne odnose i nabavu i sudjeluje u izradi strategije razvoja Medicinskog fakulteta Osijek. Područjem nabave bavi se dugi niz godina. Veći dio svog rada provodi u pripremi dokumentacije za postupke javnih i jednostavnih nabava, pregled i ocjenu ponuda, te praćenje realizacije i izvršenja ugovora. Voditelj je Ureda za poslovne odnose i nabavu Medicinskog fakulteta Osijek.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Marko Ivić
TEMA: Obrazovanje, temelj poslovnih prilika; od FER-a do tehnoloških rješenja

Student zadnje godine FER-a sa profesionalnim iskustvom u razvijanju poslovnih aplikacija agilnim metodologijama. Sudjelovao u razvoju potpuno reaktivnih raspodijeljenih sustava temeljenih na event sourcingu i Domain-Driven Designu. Iskustvo u implementaciji složene poslovne logike, ali i razvijanje i implementiranje novih ideja.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Krešimir Jakovina
TEMA: Digitalizacija bankarske poslovne mreže

Krešimir Jakovina radi kao voditelj poslovnice Raiffeisen banke gdje je počeo raditi 2002. godine na mjestu mlađeg referenta brzih transakcija. U međuvremenu je promijenio više pozicija u RETAIL-u banke do sadašnje voditeljske pozicije.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Damir Palavra
TEMA: Novi (globalni) trendovi angažmana u IT industriji

.

Utorak, 01.03.2022.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Maja Čičko
TEMA: Specifičnost projektnog planiranja u projektima financiranima iz Programa ruralnog razvoja

Maja Čičko voditeljica je udruge LAG SAVA već 6 godina. Završila je Rudarsko-geološko naftni i Agronomski fakultet te je prije vođenja udruge radila u Ministarstvu poljoprivrede te na Televiziji Zapad. U LAG-u vodi projekte financirane iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni u vrijednosti 16 milijuna kuna kao i manje projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, Erasmusa, Županije i sl.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Kata Jozović
TEMA: Kako upravljati vremenom i biti produktivniji?

Kata Jozović trenutačno je na stručnom usavršavanju iz područja managementa i digitalnog marketinga. Koordinatorica je Inkubatora izvrsnosti gdje se bavi marketingom, managementom, provođenjem i osmišljavanjem edukacija. U Inkubatoru provodi edukacije usmjerene na: psihologiju ličnosti i motivacije, područje osobne organizacije i komunikacijskih vještina.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Hrvoje Travnikar
TEMA: Izazovi modernog poslovanja

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Ana Vlahov
TEMA: Uvod u svijet startupova

Ana Vlahov je specijalist za pripremu i provedbu projekata u ZICER-u – Zagrebačkom inovacijskom centru. Koordinira akceleracijski program Startup Factory, mentorira startupove te je dio tima zaduženog za odnose s javnošću. Ana je diplomirala ekonomiju na The City University of New York (CCNY) nakon čega je radila u američkim neprofitnim organizacijama vezanim za kulturu i jezik te USAID-ovom programu NuLife u Ugandi.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Mario Šušnjara
TEMA: Važnost prilagodbe organizacije poslovanja i upravljanja novim tržišnim trendovima i izazovima

Mario Šušnjara 16 godina je zaposlenik Coca-Cola HBC Adria. Obnašao je razne funkcije u odjelu prodaje, od pripravnika u prodaji, preko rukovoditelja regije do operativnog direktora prodaje za Hrvatsku te na kraju 3 godine rukovoditelj odjela ključnih kupaca za poslovnu jedinicu Adria (Slovenija, Hrvatska te Bosna i Hercegovina). Prije godinu i pol prešao je u maloprodajni trgovački lanac Tommy na poziciju Direktora sektora prodaja.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Marin Rogić
TEMA: Brendiranje proizvoda – diverzifikacijom do poslovne pobjede u odnosu na velike konkurente te strane dobavljače (na primjeru Hrvatskog kišobrana d.o.o.)

Marin Rogić već 20 godina uspješno vodi privatno poduzeće koje bilježi stalan uspjeh. Najuspješniji projekt koji je izašao i van granica RH je pokretanje proizvodnje u Hrvatskoj i predstavljanje brenda Hrvatski kišobran. Koristi svoje dugogodišnje iskustvo poduzetnika, ali i socijalnog inovatora kako bi realizirao ideje, potaknuo promjene i premašio očekivanja u pogledu uspješnosti, vidljivosti i prihoda.

Srijeda, 02.03.2022.

VRIJEME: 12:00-13:00
OSOBA: Ružica Pejić
TEMA: Digitalna transformacija i poslovanje agencije BHV Education u doba pandemije

Od stručne pripravnice, sales i marketing managera, pa sve do pozicije direktorice prodaje i marketinga u agenciji za obrazovanje u inozemstvu – BHV Education, stvara obrazovne trendove, prihvaća izazove, unapređuje poslovne procese i razvija nove vrijednosti za firmu i krajnje korisnike.

VRIJEME: 15:00-15:45
OSOBA: Dragan Šajatović, Red Brick
TEMA: Google iz druge perspektive

VRIJEME: 16:00-16:45
OSOBA: Sanela Ravlić
TEMA: Stjecanje vještina trajne zapošljivosti putem Erasmus+ programa

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Danijel Pek
TEMA: Izazovi modernog poslovanja

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Krešimir Dvorski
TEMA: Iz minusa do biznisa

Krešimir Dvorski, B.Sc. with 20+ years of experience in Sales, Marketing, PR and multidisciplinary projects. Worked for several reputable companies in his 20+ year long career. Today one of the leading regional experts in sustainable micro mobility.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Robert Šinko, Marko Gabud, Petar Gabud
TEMA: Kako smo napravili najveću e-commerce platformu za ljekarne u Njemačkoj

Robert Šinko – CEO, suosnivač Three of them
18 godina u profesionalnom web developmentu. Karijeru započinje kao frontend developer na manjim projektima za njemačke agencije. S vremenom prelazi na kompleksnije sustave bazirane na e-commerce rješenjima i hibridne mobilne aplikacije. Prije nekoliko godina iz aktivnog programiranja prelazi u IT PM, te je uz vođenje tvrtke trenutno zadužen i za vođenje razvoja mobilnih aplikacija unutar 3ot.

Marko Gabud – CEO, suosnivač Three of them
15 godina iskustva u IT-u. Počeo je kao linux system administrator, održavao HP-UX, radio kao Oracle DBA da bi prije 10-ak godina počeo ozbiljnije programirati. S razvojem i rastom 3ot prestaje programirati i fokusira se na vođenje projekata i tvrtke.

Petar Gabud – CEO, suosnivač Three of them
Programiranjem se bavi više od 16 godina. Kroz angažman u udrugama, stekao je vještine organiziranja, poticanja i realizacije projekata. Trenutno se bavi vođenjem poslovanja tvrtke Three of them.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Sanja Dlačić Jakovina
TEMA: Osnove kibernetičkog kriminaliteta

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Vanja Horvat
TEMA: Leadership – Learnings and Insights

Vanja Horvat je poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom vođenja stranih kompanija u Hrvatskoj. Područje fokusa mu je leadership, business development te prodaja. Usmjeren je na traženje i razvoj poslovnih prilika, ponajviše uz networking, kroz članstva u poslovnim udruženjima, neprofitnim udruženjima te online poslovnim mrežama.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Lana Domšić
TEMA: Mogućnosti stručnih praksi u inozemstvu u okviru Erasmus+ programa

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Ivan Tomac
TEMA: 5G mreže

Nakon završetka studija (Matematika na PMF-u), pridružio se Siemensu gdje je radio u odjelu razvoja centrala za mobilnu telefoniju (2G/3G tehnologija), prvo kao programer/arhitekt a kasnije i kao voditelj odjela. Ericsson Nikola Tesla Grupi se pridružio 2007. godine na poziciju voditelja projekata (Customer Project Manager). Među istaknutijim projektima za koje je bio zadužen su uvođenje mobilne mreže u Južni Sudan (greenfield South Sudan), modernizacija fixne jezgrene mreže Telekoma Srbije i Telekoma Crne Gore, transformacija mreže Mobistar Belgija, Cabel/Wireless Falklands. Trenutno na poziciji voditelja odjela za implementaciju rješenja telekom jezgrenih mreža (Cloud and Core Networks Solution and Delivery) na području zapadne i centaralne Europe, sa naglaskom na 5G implementacije.

Četvrtak, 03.03.2022.

VRIJEME: 12:00-13:00
OSOBA: Alen Mrvac
TEMA: Dominantnu poziciju za ‘pregovaračkim stolom’ tržišta rada više ne drže poslodavci nego radnici

Po završetku fakultetskih putešestvija, svoje mjesto ‘pod suncem’ na domaćem tržištu rada pronalazi 2013. godine na rodnoj grudi, u Malom Lošinju, gdje se zapošljava na radio postaji ”Radio Mali Lošinj – Radio Jadranka”. Radeći s malobrojnom, ali neosporno kvalitetnom i entuzijastičnom ekipom lošinjskog radija, narednih 5 i pol godina brusi zanat griješi i uči testirajući se u različitim ulogama – novinara na terenu, voditelja u studiju, montažera priloga i tehničara za miks pultom. Ponesen željom za pronalaskom novih karijernih i životnih iskustava, početkom 2019. godine odlazi u Zagreb i postaje dijelom MojPosao tima, uskačući u netom ‘ispražnjene cipele’ novinara (m/ž). Zajedno s kolegama svakodnevno prati zbivanja na tržištu rada, tragajući za najnovijim trendovima u zapošljavanju i selekcijskim procesima. I o svemu tome rado priča svima koji ga žele poslušati.

VRIJEME: 14:45-15:30
OSOBA: Juraj Hrvoje Krašković
TEMA: Upravljanje dinamičnim projektima u industriji videoigara

VRIJEME: 15:45-16:45
OSOBA: Lana Domšić
TEMA: Mogućnosti stručnih praksi u inozemstvu u okviru Erasmus+ programa

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Mirela Hrovatin
TEMA: Tradicija kao kulturna baština u suvremeno doba: dobri primjeri očuvanja i održivih projekata

Mirela Hrovatin doktorirala je 2015. g. na polju antropologije i etnologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zvanje docenta stekla je 2019. g. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu gdje predaje od 2018. g. Radi na pripremi upisa nematerijalnih kulturnih dobara u Registar kulturnih dobara RH i na UNESCO-ove svjetske popise nematerijalne baštine. U svom radu surađuje sa stručnjacima i znanstvenicima iz različitih institucija te lokalnim zajednicama i samoupravom. Pripremala je i sudjelovala na više domaćih i međunarodnih konferencija i seminara. Sudjeluje u znanstvenim istraživanjima na temelju kojih objavljuje stručne i znanstvene radove. Članica je više strukovnih domaćih i međunarodnih društava (Hrvatskog etnološkog društva, INASEA, EASA itd.), te je dobitnica studentske nagrade “Franjo Marković” Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Milan Krivić
TEMA: Primjena suvremenih IT tehnoloških standarda u praksi

Voditelj odjela za .NET/GIS razvoj (Odjel za .NET razvoj dizajnira i razvija Web i GIS aplikacije te složene informacijske sustave koristeći .NET tehnologije. Nalazi se unutar Službe za razvoj aplikacija. Služba za razvoj aplikacija bavi se razvojem i implementacijom programskih rješenja sukladno poslovnim zahtjevima vanjskih te internih korisnika. To uključuje poslove od definiranja arhitekture, dizajna i programiranja aplikacija do funkcionalnog i nefunkcionalnog testiranja. Kontinuirano se prate trendovi u IT industriji te provode unaprjeđenja tehnologije i razvojnog procesa).

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Benjamin Kardum
TEMA: Od studentske klupe do međunarodne karijere – iskustvo rada s europskim institucijama i javnim sektorom Republike Hrvatske

Istaknutije profesionalno iskustvo Benjamina Karduma veže uz rad u Europskom parlamentu gdje je prošao sve razine radnih mjesta (od stažista, lokalnog asistenta sve do akreditiranog parlamentarnog asistenta). U Parlamentu pratio je rad Odbora za regionalni razvoj (REGI), radnu skupinu za Proračun i strukturne politike te je usko surađivao s Europskom komisijom i Vijećem EU. Pored navedenog, Benjamin je donedavno, ponosno, obavljao poslove suradnika za projekte na Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

Trenutno radi u Ministarstvu pravosuđa i uprave kao posebni savjetnik u Kabinetu ministra, a neki od radnih zadataka su mu: provedba niza investicija definiranih Nacionalnim planom oporavka i otpornosti (NPOO), koordinacija EU projekta „Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave“ u vrijednosti od preko 20 milijuna kuna, sudjelovanje u stručnoj radnoj skupini Europske komisije za javnu upravu i upravljanje (DG REFORM), osmišljavanje, provedba i evaluacija politike decentralizacije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Ivana Grubec
TEMA: Kako započeti svoju karijeru?

Tijekom studiranja radila sam studentske poslove u trgovinama odjeće i kozmetike. Svoj najveći dio studiranja provela sam u trgovini L’occitane kao esteska savjetnica (2 i pol godine). Zahvaljujući mom zalaganju, trudu i rezultatima L’occitane mi je ponudio mjesto Web administratorice za L’occitane i Melvitu za cijelu Hrvatsku. Web shop sam vodila skoro godinu dana. Nakon toga moj put se nastavlja u Zagrebačkoj banci kao agentica za teleprodaju i savjetovanje korisnika. U prvom mjesecu ove godine postala sam i mentorica u Kontakt centru. Tu radim 10 mjeseci.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Dominik Dragičević, Mateo Smej
TEMA: Imamo garažu i firmu. Što sad?

Dominik Dragičević
– Magistar inžinjer računarstva
– Krenuo karijeru u Vibbyju – američko/hrvatski startup
– Nastavio u Shoutemu i Fiveu
– danas CEO i osnivač firme CoreLine i osnivač CoreEvent-a

Mateo Smej
– Magistar menadžerske informatike
– Krenuo karijeru u Q-u kao Business Development Associate
– danas Head of Business Development u firmi CoreLine i Project i Communication Manager na CoreEvent-u (online platforma za evente, prodaju karata za događaje…)

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Ana Fabijančić
TEMA: Politika i business: Zašto je praćenje politika važno za hrvatski poslovni sektor?

Nakon završenoga studija odradila sam stručno osposobljavanje u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u trajanju od godine dana te potom dodatne tri godine kao stručna suradnica za potrebe priprema i sudjelovanja u obavljanju poslova za vrijeme predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Potom sam nastavila rad kao dio Službe za europske makroregije i EU fondove, u Sektoru koji je svojevrsni posrednik između EU i države te sudjelovala u radu Diplomatskog protokola na raznim međunarodnim konferencijama visoke razine. Posljednjih šest mjeseci radim na poziciji Junior Policy Advisor u konzultantskoj tvrtki EuroNavigator koja je specijalizirana za praćenje čitavog spektra politika na europskoj i hrvatskoj razini te načina kako te politike mogu biti na usluzi kompanijama, udrugama, institucijama i organizacijama, ali i vice versa.

VRIJEME: 19:00-19:45
OSOBA: Jelena Ćubelić
TEMA: Psihologija poduzetništva

Jelena Ćubelić diplomirana je psihologinja i kognitivno-bihevioralni terapeut u edukaciji. Zaposlena je na poziciji voditelja ljudskih resursa u oxfordskoj IT firmi, potpredsjednica je udruge Leadership Development Association Croatia i osoba koja stoji iza platforme @psy.cro na kojoj svakodnevno promovira i destigmatizira brigu za mentalno zdravlje. Na Tjednu karijera održat će predavanje o psihologiji poduzetništva u kojem će pobliže objasniti koje psihološke karakteristike stoje iza uspješnih poduzetnika, koliki utjecaj imaju genetika i okolina u stvaranju uspješne poduzetničke priče te koji su to psihološki faktori ključni za ulazak u poduzetništvo.

Petak, 04.03.2022.

VRIJEME: 12:00
TEMA: Službena ceremonija zatvaranja tjedna karijera

Tijekom tjedna karijera, u sklopu svakodnevnog programa će se održavati i career speed dating koji će kroz neformalnu strukturu uključivati komunikaciju između poslodavaca i studenta. Neformalni dio druženja uključuje i catering za sve sudionike i studente.

Tjedan karijera će se u cijelosti odvijati u prostorima Veleučilišta, Vladimira Novaka 23, 10290 Zaprešić, a točan raspored će biti vidljiv na stranicama projekta.

Brošuru događanja preuzmite ovdje.