Logo Veleučilište Baltazar Zaprešić

Tjedan karijera na Veleučilištu Baltazar Zaprešić

Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić, u sklopu projekta Praksom do veće zapošljivosti, održava se tjedan karijera od 10. do 14. svibnja. Tijekom tjedna planirano je održavanje oko 30-ak predavanja, panel rasprava i predstavljanja poslodavaca studentima Veleučilišta. Tjedan će biti svečano otvoren u ponedjeljak 10. svibnja, a nakon toga će se u prijepodnevnim i popodnevnim satima odvijati zanimljiva gostujuća predavanja uvaženih gostiju iz raznih hrvatskih i međunarodnih uspješnih tvrtki i organizacija. Tjedan karijera uključuje i osvježenja za sve sudionike kao i mogućnost direktnog upoznavanja studenata i potencijalnih poslodavaca.

0
dana
0
gostiju
0
predavanja

Ponedjeljak, 10.05.2021.

VRIJEME: 16:15-17:00
TEMA: Službena ceremonija otvaranja Tjedna karijera – predstavljanje projekta

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Juraj Šebalj
TEMA: Biti influencer u auto-moto industriji

Višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru – influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Juraja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi. Sa suvozačem Tonijem Klincem deset je puta bio prvak Hrvatske u rallyju. Zaključno s natjecanjem iz 2016., sedam je puta osvojio INA Delta Rally. Prvak Srednjoeuropske zone (CEZ) u klasi N 2014. i 2015. godine, vozeći Mitsubishi Lancer Evo IX, a uz to je bio sudionik Svjetskog prvenstva u Rallyju 2003. i 2006. godine. Juraj će na svoj original način predstaviti što to znači “Biti influencer u auto-moto industriji” i voli li uopće da ga nazivaju influencerom.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Lidia Capković Martinek
TVRTKA: Međunarodna zračna luka Zagreb
TEMA: Uspješne priče Baltazar Alumnija

Lidia Capković Martinek dugogodišnja je glasnogovornica i menadžer za odnose s javnostima unutar Međunarodne zračne luke Zagreb. Njene svestrane vještine posebno su naglašene u upravljanju krizama, kriznim komunikacijama, zračnim lukama, novinarstvu i odnosima s medijima. Lidia Capković Martinek je također i diplomirani stručnjak komunikacijskog menadžmenta na Veleučilištu Baltazar stoga nam 10. svibnja donosi predavanje na temu ”Uspješne priče Baltazar Alumnija”.

VRIJEME: 19:15-20:00
OSOBA: Jadranka Islamović
TVRTKA: Cinestar
TEMA: Filmska industrija za vrijeme pandemije

Jadranka Islamović predsjednica je i članica uprave Blitz-CineStara od 2015. godine. U to vrijeme već je bila dugogodišnja članica Blitz-Cinestar tima: pridružila se tvrtki 2007. godine kao voditeljica računovodstva i unaprijeđena je u direktoricu financija, računovodstva i informacijskih tehnologija u 2014. godini. Zahvaljujući svojim visokim profesionalnim i međuljudskim vještinama, kao i temeljitom poznavanju rada Blitz-CineStara, u ulozi izvršne direktorice, Jadranka je važan dio provedbe učinkovitih postupaka operativnog upravljanja, sudjelovala u razvojni projektima grupe, kao i nadogradila cjelokupnu unutarnju organizaciju i svakodnevno poslovanje Blitz-CineStara kroz regiju. Jadranka je aktivna članica Hrvatskog audiovizualnog vijeća i predsjednica Udruge kino izlagača u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

VRIJEME: 19:15-20:00
OSOBA: Ognjen Bagatin
TVRTKA: Poduzetnik.biz – Poliklinika Bagatin
TEMA: Biti menadžer – Biti poduzetnik – Biti lider

Karijeru je započeo kao asistent upravnog odbora u Pastor grupi gdje je prošao kroz sve faze rukovođenja raznolikim timovima. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti. Većinski je vlasnik magazina Poduzetnik i www.poduzetnik.biz portala čija je misija poduzetnike učiniti liderima društva koji će graditi bolju i prosperitetniju Hrvatsku.

Utorak, 11.05.2021.

VRIJEME: 09:15-10:00
OSOBA: Dunja Dragičević
TVRTKA: AIESEC
TEMA: AIESEC – inozemne prakse

AIESEC Hrvatska je dio najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC koja djeluje u 124 države i teritorija. Cilj ove organizacije je mir te ispunjenje ljudskih potencijala koje je moguće postići kroz stručne i volonterske prakse diljem svijeta. Drugog dana tjedna karijera Veleučilišta Baltazar Zaprešić gostovati će Dunja Dragičević s temom ”AIESEC – inozemne prakse”.

VRIJEME: 10:30-11:15
OSOBA: Domagoj Jupek
TVRTKA: Work & Travel Group
TEMA: Mogućnosti mobilnosti tijekom studiranja

Domagoj Jupek iskusni je voditelj programa s demonstriranom poviješću rada u industriji zapošljavanja. Svoje vještine posjeduje u područjima korisničke službe, upravljanju, prodaji, strateškom planiranju i vodstvu. Ovaj stručnjak za upravljanje programima i projektima 11. svibnja nam donosi predavanje na temu ”Work & Travel – Mogućnosti mobilnosti tijekom studiranja”.

VRIJEME: 12:15-13:00
OSOBA: Lana Domšić
TVRTKA: Veleučilište Baltazar Zaprešić
TEMA: Upoznavanje s Erasmus stručnom praksom

Dugogodišnja predavačica i Erasmus koordinatorica Veleučilišta Baltazara Zaprešić predstaviti će temu ”Upoznavanje s Erasmus stručnom praksom”. Na ovom predavanju studente će se upoznati sa svim mogućnostim odrađivanja stučne prakse u inozemstvu, ali i dobivanja uspomena koja traju zauvijek.

VRIJEME: 17:30-18:30
OSOBE: Julijan Marin, Nevena Gauta
TVRTKA: Ernst & Young Hrvatska
TEMA: Revizija, poslovno i porezno savjetovanje

Diplomirao 2016. na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a kroz vrijeme se profesionalno i stručno profilirao u području računovodstva i revizije kroz razne pozicije i usavršavanja (posebice ACCA). Trenutno obnaša funkciju Seniora u Ernst & Young. Neka od područja interesa su mu: Private equity, M&A, Venture Capital Investments.

VRIJEME: 19:30-20:30
OSOBA: Ljiljana Ciglar
TVRTKA: Centar RAM za podršku i razvoj osobnih potencijala
TEMA: Dobro upravljanje osobnim imidžom (self-leadership / self-management)

Ljiljana Ciglar specijalistica je za osobno i organizacijsko vodstvo. Također je i stručnjak i predavač u visokom obrazovanju za vodstvo, organizaciju i marketing. U svojem radu povezuje čak četiri područja: ekonomija, etika, ekologija i duhovnost. Stoga, Ljiljana Ciglar radi kao i trenerica osobnog razvoja te kao savjetnica za održivi razvoj i rast malih i srednjih poduzetnika. Predstavljanje na temu ”Dobro upravljanje osobnim imidžom”.

VRIJEME: 19:30-20:30
OSOBA: Kata Jozović
TVRTKA: Inkubator izvrsnosti
TEMA: Pametno upravljanje vremenom

Kata Jozović voditeljica je i koordinatorica organizacije Inkubator izvrsnosti. Temom ”Pametno upravljanje vremenom” predstaviti će savjete za pametno upravljanje vlastitim vremenom i kako odrediti prioritete raznim tehnikama koje ju dugogodišnje i sama usavršavala.

Srijeda, 12.05.2021.

VRIJEME: 12:00-13:00
OSOBE: Tomica Madjerčić
TVRTKE: Sportradar
TEMA: Uspješne priče Baltazar Alumnija

VRIJEME: 15:00-16:30
OSOBE: Tin Hasanefendić, Irena Tepšić, Benjamin Sakoman
TVRTKE: G3Spirits, Franck Snogoo, Atlantic
PANEL DISKUSIJA: „Izazovi poslovanja današnjice“

Tin Hasanefendić – Brand manager za regionalnu kompaniju G3Spirits, u svom poslu upravlja portfeljem William Grant & Sons koji su ujedno proizvođači neponovljivog Hendrick’s gina, Monkey Shoulder Whiskeya i najnagrađivanijeg te najprodavanijeg single malt Whiskeya na svijetu Glenfiddich Whiskeya.
Irena Tepšić – Voditeljica ključnih kupaca u Franck Snoogo s iskustvom rada u GlaxoSmithKline (GSK), Blitz Film & Video Distribution, Franck d.d.
Benjamin Sakoman – Head of Sales za Hrvatsku i Sloveniju, posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s industrijom robe široke potrošnje. Pored navedenog, Benjamin je vrlo vješt u marketinškom menadžmentu, pregovaranju, poslovnom planiranju i prodaji.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Alen Mrvac
TVRTKA: MojPosao.hr
TEMA: Stanje na tržištu rada – jučer, danas, sutra

Alen Mrvac je novinar portala MojPosao. Svoju novinarsku karijeru započeo je još 2013. godine na jednom od poznatih radio stanica do 2019. kada je postao novinar portala MojPosao. 12. svibnja predstaviti će temu ”Stanje na tržištu rada – jučer, danas, sutra”.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Aleksandar Grozdanić
TVRTKA: Zagrebački inovacijski centar (ZICER)
TEMA: Od poslovne ideje do realizacije

Bavi se poslovnim savjetovanjem, edukacijom poduzetnika i sudjelovanjem u aktualnim programima potpore poduzetnicima na gradskoj i nacionalnoj razini. Operativno sudjeluje u procesu prijave na HAMAG-BICRO-v program PoC (preko Centra je do sada odobreno financiranje za 50-ak projekata u ukupnom iznosu od preko 12,5 milijuna kuna). Aktivno sudjeluje u procesu dodjele potpora inovatorima Grada Zagreba (20 godina provedbe, oko 500 potpora u ukupnom iznosu od oko 6 milijuna kuna). Tijekom više od dvadeset godina rada u Centru stalno se usavršava i stječe nova znanja i vještine, što dokazuje i zavidan broj položenih certifikata i diploma.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Milan Krivić
TVRTKA: APIS IT
TEMA: Dizajn i razvoj programskih sustava

Milan Krivić svoju karijeru unutar APIS IT d.o.o. ostvario je kao voditelj .NET odjela, no i ne najprije što je bio i specijalist za integraciju i EGL programer unutar iste organizacije. Svoju snagu Milan Krivić ističe kao duboko poznavanje CLM poslovnih procesa koje je nadopunjeno tehničkim vještinama. Upravo zahvaljući svojem znanju i iskustvom u istraživanju predstavlja temu ”Dizajn i razvoj programskih sustava”.

VRIJEME: 18:45-19:30
OSOBA: Tea Zavacki
TEMA: Od ulaganja u osobni brend do posla koji VOLIŠ

Mlada uspješna lifestyle poduzetnica, jedno je od najzanimljivijih lica na našoj blogerskoj sceni. Na svom blogu TeaTime, koji je pokrenula kako bi ponajprije sebi dokazala da je moguće kreirati posao po svojoj mjeri, nesebično dijeli savjete o produktivnosti, o tome kako napisati životopis kojim ćeš privući pozornost, kako se nositi s neuspjehom i, naposljetku, kako doći do toga da radiš po svom.

VRIJEME: 18:45-19:30
OSOBA: Luka Marušić
TVRTKA: Gaming organizacija CR4ZY
TEMA: Perspektiva gaming industrije

Luka Marušić se posljednjih 11 godina bavi esportom. Sudjelovao je u organizaciji više od 10 esport i gaming evenata u Hrvatskoj, te je bio urednik gamer.hr portala. Dvije je godine proveo radeći za ESL, najveću esport kompaniju na svijetu na poziciji urednika sadržaja (head of content) i social media managera na projektu A1 Adria League (prije Vip Adria League). Tri godine je uređivao esport i gaming na Index.hr portalu, a zadnjih godinu i pol radi za esport kompaniju CR4ZY, također na poziciji urednika sadržaja. Lukin posao je komuniciranje priča i poruka kompanije, njenih partnera i sponzora, gaming i esport publici na njima zanimljiv i prirodan način kroz različite formate, primarno na digitalnim platformama.

Četvrtak, 13.05.2021.

VRIJEME: 11:00-13:00
OSOBE: Stevica Kuharski, Diana Kobas Orešković
TVRTKE: Fil Rouge Capital, Mamforce
OKRUGLI STOL: Traženje posla u doba pandemije, izazov ili prilika?

Ravnatelj Fil Rouge Capitala Stevica Kuharski, koji je ujedno i serijski poduzetnik s pozadinom razvoja softvera te ima više od dvadeset godina iskustva u razvoju istih, na predzadnjem danu tjedna karijera Veleučilišta Baltazar Zaprešić otvoriti će ”Okrugli stol: Traženje posla u doba pandemije, izazov ili prilika?”

Dijana K. Dešković poslovna je savjetnica i coach u područjima razvoja poslovanja, organizacijskog razvoja, lidershipa, komunikacija, marketinga, raznolikosti i uključenja. Autorica je metode organizacijske promjene MAMFORCE kojom se promovira raznolikost, pravičnost i uključenje. U svom radu objedinjuje bogato organizacijsko i marketinško iskustvo te znanja iz područja psihologije, komunikacija i poslovnog upravljanja.

VRIJEME: 14:00-16:00
OSOBE: Goranka Majić, Karlo Bernardić, Željko Barun, Krešimir Jakovina
TVRTKE: KRUNA 2011 d.o.o., Porsche Inter Auto Hrvatska
TEMA: Uspješne priče Baltazar Alumnija

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Ivan Vidiš
TVRTKA: Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
TEMA: Potpore i mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje

Ivan Vidiš diplomirani je politolog koji je svoje obrazovanje započeo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, potom je dobio stipendiju za studij na Sveučilištu u Lundu, u Švedskoj. Obrazovanje je nastavio na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti na Sveučilištu u Regensburgu u Njemačkoj, a na prestižnom katalonskom sveučilištu Pompeu Fabra magistrirao je političke znanosti uz naglasak na javne politike, funkcioniranje Europske unije, političku teoriju i komparativne politike. Obnaša funkciju savjetnika ministra Josipa Aladrovića, a kroz svoj rad nesebično ulaže napore u poboljšanje socijalne politike i kvalitete života mladih u Hrvatskoj. Temu koju će izlagati bit će ”Potpore i mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje” ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBA: Luka Majić
TVRTKA: DOOR
TEMA: Društveno odgovorno i održivo poslovanje

Viši stručni suradnik u Društvu za oblikovanje održivog razvoja – Luka Majić svakodnevno među svojim poslovnim zaduženjima ubraja odgovornosti poput upravljanje projektima, koordinacija dionika projekata, stavljanje fokusa na održivu energiju, energetsku učinkovitost i energetsko siromaštvo. Nadalje, Luka Majić zadužen je i za projektne prijave i prijedloge te samo izvještavanje o projektima. Predzadnjeg dana tjedna karijera na Veleučilištu Baltazar Zaprešić predstaviti će temu ”Društveno odgovorno i održivo poslovanje”.

VRIJEME: 17:30-18:15
OSOBE: Tena Šimek, Zvonimir Pilih
TVRTKA: SPAN
TEMA: Predstavljanje programa studentske prakse

Tena Šimek, stručnjakinja za ljudske resurse unutar poduzeća SPAN i Zvonimir Pilih, viši inžinjer sustava također u poduzeću SPAN, zahvaljujući svojem dugogodišnjem iskustvu i stručnosti zajedno će prezentirati temu ”Predstavljanje programa studentske prakse”.

VRIJEME: 18:45-20:30
OSOBE: Željko Trivanović, Monika Brkanac
TVRTKA: UnaVita – Centar za neverbalnu komunikaciju
TEMA: Ključni aspekti verbalne i neverbalne komunikacije

Željko Trivanović je certificirani trener neverbalne komunikacije tvrtke Science of People i certificirani ekspert za mikroekspresije lica tvrtke PEG (Paul Ekman Group) te će zajedno s Monikom Brkanac, edukanticom na području NLP terapije i trenericom autogenog treninga, dolazeći iz UnaVita – Centra za neverbalnu komunikaciju, predstaviti zajedničku temu ”Ključni aspekti verbalne i neverbalne komunikacije”.

VRIJEME: 18:45-19:30
OSOBA: Petra Božić
TEMA: Akademija za razvoj liderstva

Petra Božić istovremeno studira na Pravnome fakultetu te na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM), smjer: poslovno pravo i ekonomija. Uz pravo i pravne discipline, uvijek je gravitirala ekonomiji i poduzetništvu. Posjeduje višegodišnje iskustvo rada u organizacijama iz sfere civilnog društva (Kino Klub Sisak, Debatni klub, Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture…). U slobodno vrijeme Petra obnaša funkciju voditeljice pravnog tima u Udruzi za razvoj liderstva Hrvatska- LDA Croatia. Udruga za razvoj liderstva je neprofitna, apolitična organizacija koja za svoje ciljeve stavlja multikulturalno povezivanje mladih iz svih dijelova svijeta, a koja za cilj ima usavršavanje znanja i razvijanje vještina liderstva.

VRIJEME: 18:45-19:30
OSOBA: Thomas Dougherty
TVRTKA: Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj
TEMA: Pravni aspekti kibersigurnosti

Thomas Dougherty je savezni odvjetnik u Odjelu za računalni kriminal i intelektualno vlasništvo američkog Ministarstva pravosuđa. Od 2020. godine raspoređen je u američko veleposlanstvo u Zagrebu kako bi vodio ured za Međunarodno računalno hakiranje i intelektualno vlasništvo (ICHIP) za istočnu Europu. Thomasovo predavanje na temu ”Pravni aspekti kibersigurnosti” ujedno je i zadnje od mogućih gostujućih predavanja na tjednu karijera Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Petak, 14.05.2021.

VRIJEME: 12:00
TEMA: Službena ceremonija zatvaranja tjedna karijera

Tijekom tjedna karijera, u sklopu svakodnevnog programa će se održavati i career speed dating koji će kroz neformalnu strukturu uključivati komunikaciju između poslodavaca i studenta. Neformalni dio druženja uključuje i catering za sve sudionike i studente.

Tjedan karijera će se u cijelosti odvijati u prostorima Veleučilišta, Vladimira Novaka 23, 10290 Zaprešić, a točan raspored će biti vidljiv na stranicama projekta.

Brošuru događanja preuzmite ovdje.